Veslefrikk

Opera, libretto by Torgeir Rebolledo Pedersen

veslefrikk

Fremføring

Se video fra TV-produksjonen av “Veslefrikk” i Ungarn.
Videoene er kun for personlig bruk.

(Foto: Marius Hansen)

Orkestrering

8 voices(SSSMTTTBar/B), sinfonietta: 1(1)-1(1)-1(1)-1(1) 1-1-1-0 perc pf/synth vln vla vcl cb

Varighet

70 minutter

Premiere/ Bestilt av

Premiere i Kulturhuset i Tromsø, 2010
Bestilt av Opera Vest

veslefrikk

Artikkel

Universell og samtidig, skriver Rege og Habbestad i Klassisk Musikkmagasin. Les mer om familieoperaen “Veslefrikk” som vakte oppsikt, og hva komponisten Knut Vaage har å si om verket.

Bilder fra fremføringen av "Veslefrikk"

Presse

"Librettoen (teksten) til operaen er det den norske poeten Torgeir Rebolledo Pedersen som står for. Handlinga tek utgangspunkt i eventyret om «Veslefrikk med fela», men denne gongen i ei svært modernisert utgåve og med politiske spark. Innvandring og nye fellesskap er eitt av mange aktuelle tema som vert tekne opp."

TERNINGSKAST 5: "I går var det på Kulturhusets hovedscene verdenspremière på den nyskrevne operaen "Veslefrikk". Komponist Knut Vaage og librettoforfatter Torgeir Rebolledo Pedersens opera bygger på eventyret Veslefrikk med fela, men er samtidig et helt nytt verk knyttet til vår egen tid."

"Både det at forestillingen er en opera for familien – og at den skiller seg fra det store, tradisjonelle operarepertoaret har vært viktig i vurderingen. Dessuten kan tematikken i ”Veslefrikk” være utgangspunkt for en drøfting av migrasjonsproblematikken. Det passer bra, særlig i internasjonal sammenheng, der det potensielt er sangere fra hele verden som har roller."

Kjøp partitur

Bestill partitur til “Veslefrikk” på NB Noter sine nettsider.

 

NB noter bilde