TER JUNG SEKSTETT med OVE RØSBAK

Parkteatret, Oslo 6. juni kl. 20.00
bill. kr. 120/100 ved inng. fra 19.00 og hos Billettservice.
Medlemmer av Ny Musikk kr. 100

Komponisten Knut Vaage (1961-) har skrevet verket "Endelig" over seks tekster av Ove Røsbak. Nå fremføres "Endelig" på Parkteatret sammen med verk av Hvoslef, Schnittke og Asheim.

Ove Røsbak leser, og strykeensemblet ter Jung sekstett spiller. Røsbak vil også lese egne tekster til den russiske komponisten Alfred Schnittkes kjente stryketrio.

Program:
Ketil Hvoslef: Duo Due
Knut Vaage: Endelig
Alfred Schnittke: Stryketrio
Nils Henrik Asheim: Chase

Ove Røsbak, resitasjon

TER JUNG SEKSTETT består ved denne anledningen av syv (!) fremtredende norske musikere som til daglig spiller i orkestre som OFO, KORK og BFO:

Lars Erik ter Jung, Frode Larsen og Christina Dimbodius, fiolin
Catherine Bullock og Bendik Foss, bratsj
Øyvind Gimse og Emery Cardas, cello

OVE RØSBAK er født i Furnes på Hedemarken i 1959. Røsbak debuterte som forfatter med Lævandes dikt i 1978. Hans forfatterskap har en sterk forankring i hjembygda og Hedmark, både tematisk og språklig. Flere av bøkene hans er skrevet på dialekt. I 1998 skrev komponisten Knut Vaage verket "Endelig" over seks av Røsbaks tekster: "Nattsang","Nådde je bære Sel før kvelden"; "Regn", "Je", "Gullslottet" og "Som kjølvannet". "Endelig" er bestilt av Festspillene i Elverum og ble urframført der samme år. Røsbak har også skrevet flere biografier, blant annet om Rolf Jacobsen, og sist i 2002 om Nordens dronning Margrete I.

LARS-ERIK TER JUNG studerte fiolin med Leif Jørgensen i Oslo, Max Rostal i Sveits og Camilla Wicks i USA. Fra 1981 til 1994 var han konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester. Siden 1994 har ter Jung vært frilanser, et valg han gjorde for å kunne være friere i sine musikalske prioriteringer. I 1995 etablerte han strykesekstetten "ter Jung sekstett" som har gjort en rekke urframføringer av norske komponister. De siste fem årene har han vært stadig mer aktiv som dirigent. I 2002 dirigerte han BIT20 Ensemble ved innvielsen av Snøhettas Bibliotheca Alexandrina i Egypt. Han er kunstnerisk leder for Telemark kammerorkester og Sunnhordland kammerorkester. Lars-Erik ter Jung arbeider også med friimprovisasjon i trioen "JKL" som han startet i1996. JKL gav ut en CD i 1999 som fikk rosende omtale i det britiske magasinet "The Wire". I mars i år gav han ut CDen Twitter Machine sammen med gitaristen Thomas Kjekstad. Platen fikk god omtale, blant annet i Morgenbladet. Mer om ter Jung på http://www.multiturn.no

Tilbake til hovedsiden